Welke banden leveren wij ?
Wij leveren alle merken (Allweather,Winter en Zomer) banden, tegen zeer scherpe prijzen.

25042011179

 

Vragen over banden:

Waarom banden balanceren?
Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw banden waarschijnlijk gebalanceerd worden. Door te rijden met goed gebalanceerde wielen en de juiste bandenspanning kunt u slijtage van de banden tegengaan. Daardoor bespaart u bovendien brandstof.

Wanneer banden uitlijnen?
Het uitlijnen van banden heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Als de afstelling van het onderstel niet goed is, kunnen er klachten ontstaan zoals het naar links of naar rechts trekken van uw auto, onstabiel weggedrag of een ‘scheve’ slijtage van uw banden. Met speciale apparatuur kan uw auto weer perfect uitgelijnd worden (volgens de fabrieksinstellingen).

Waarom is een juiste bandenspanning belangrijk?
Een juiste bandenspanning bespaart brandstof. Bij een te lage bandenspanning slijten de banden sneller en is het brandstofverbruik verre van ideaal. Toch rijdt bijna de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning rond. Wanneer iedereen de juiste bandenspanning zou hanteren, dan kan alleen in Nederland al 100 miljoen liter brandstof bespaard worden. Bij Auto Control kunt u uw bandenspanning gratis laten controleren.

Welke merken monteert Auto Control ?
Wanneer u kiest voor de allerlaagste prijs, maar er ook zeker van wilt zijn dat u veilig op weg kunt, dan bieden de huismerken van Auto Control u zekerheid. Door de zorgvuldig geselecteerde leveranciers kunnen wij u voor een lage prijs een kwalitatief goede band aanbieden. Tevens monteren wij alle bekende merken.

Wat zijn originele merkbanden met E-keurmerk?
Auto Control monteert uitsluitend merkbanden met E-keurmerk. Dit betekent dat de samenstelling van de band en de vorm van het profiel optimaal zijn toegespitst op de weg en weersomstandig-heden in Europa. De banden worden door Europese onafhankelijke instanties (TÜV) getest én gekeurd.

Wat is de wettelijk minimale profieldiepte?
De wettelijke minimum profieldiepte is 1,6 mm. De ANWB adviseert echter een minimum profieldiepte van 2 mm aan te houden. Nieuwe banden hebben een profiel van circa 8 mm. Let op: Alleen de banden van de auto staan in contact met de weg. Goede banden zijn dus van levensbelang. Iedere afgesleten millimeter profieldiepte verlengt de remweg. Zo betekent het verschil tussen 7 mm of 1 mm profieldiepte op een nat wegdek en bij een snelheid van 100 naar 60 km per uur een 75% langere remweg.

Kan een lekke band worden gerepareerd?
Als u een lekke band heeft is het belangrijk uw auto direct op een veilige plek te parkeren, en de band te verwisselen voor het reservewiel. Doorrijden met een lekke band zorgt voor een te grote druk op het zijvlak, waardoor het zijvlak van de band ‘scheurt’. Reparatie is dan niet meer mogelijk. Bij een lek in het loopvlak van de band is deze in circa driekwart van de gevallen nog te repareren. Als het lek zich op de rand van de band bevindt, is reparatie nagenoeg onmogelijk.