APK keuring voor autos ,campers, bestelwagen

Tevens kunnen wij Campers keuren en onderhouden.

Een speciale brug is daarvoor aanwezig.

Grote bestelwagen, (verlengde) bus of camper tegen extra betaling

 

 

Wat is APK ? 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
De APK is verplicht voor alle auto’s van vier jaar en ouder. Auto Control keurt auto’s van alle merken en typen. Een afspraak is bij Auto Control snel gemaakt.
In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als het voertuig vier jaar of ouder is. Na de eerste APK-keuring, moet het voertuig twee keer na twee jaar gekeurd worden. Daarna moet het jaarlijks. 

Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en opleggers moeten jaarlijks worden gekeurd vanaf het moment dat ze één jaar oud zijn. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Meer informatie over de APK-keuring vindt u op www.rdw.nl

Wat doen wij bij een APK keuring ?
Een APK-keuring is een uitgebreide controle van alle punten van de auto die belangrijk zijn om veilig te kunnen rijden. Hierbij kunt u onder andere denken aan remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie etc. Ook worden het voertuigbewijs en het voertuigidentificatienummer gecontroleerd.
Tenslotte wordt gekeken naar aspecten die voor het milieu belangrijk zijn, zoals de uitlaatgassen. Hiervoor wordt een roetmeting (bij dieselauto’s) of viergasmeting (bij benzineauto’s) gedaan.

Termijn voor reparaties
Als uw auto reparaties nodig heeft bij de APK wordt deze afgekeurd. U krijgt dan twee maanden de tijd om uw auto te laten repareren. Gedurende deze maanden mag u niet in de auto rijden. Als de auto gerepareerd is, wordt deze alsnog goedgekeurd en afgemeld bij de RDW.

Een APK-keuring is geen Grote onderhoudsbeurt !!!
Bij een APK-keuring worden alleen punten gecontroleerd die te maken hebben met de veiligheid van uw auto. De Grote onderhoudsbeurt is veel uitgebreider; zo worden ook zaken gecontroleerd die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Bovendien worden tijdens een Grote onderhoudsbeurt diverse vloeistoffen en filters vervangen.